<< Articole

Oglinzi fumurii ce aduc un plus de valoare spatiului

oglinzi fumurii

Un stravechi atribut al civilizatiei umane este alcatuit din oglinzi, acel obiect nelipsit dintr-o locuinta moderna. Se presupune ca vestita statuie “Venus din Milo” avea in maini atributele frumusetii: un pieptene(sau un voal) si o oglinda.

Primele oglinzi dateaza de aproximativ 5000 de ani, avand ca si centru de expansiune Egiptul si China. Acestea erau din bronz sau argint slefuit si aveau o forma ovala. Primele oglinzi de sticla au fost obtinute de catre sticlarii din Murano in cursul secolului al XII-lea. Procesul chimic de acoperire a sticlei cu argint metalic a fost descoperit in secolul al XIX-lea. Actualele oglinzi sunt fabricate prin pulverizarea unui strat subtire de aluminiu sau aplicand un strat de argint topit pe partea inferioara a unei farfurii de sticla intr-un recipient inchis ermetic.

In present oglinzile sunt folosite atat in zonele specifice precum bai, sali sport, cabine de proba cat sic a elemente decorative si de completare a mobilierului, situatie in care noi propunem oglinzile fumurii.

Va prezentam in continuare cateva situatii in care am folosit oglinzi fumurii.