<< Articole

Nendo si Wonderglass aduc mobilier cu aspect de gheata la Saptamana de design de la Milano

O privire asupra colaborarii interesante si a procesului de fabricare a mobilierului de sticla

nendo a colaborat cu WonderGlass pentru a prezenta Shape of Gravity, o expozitie de mobilier din sticla in cadrul Saptamanii de design de la Milano. Expozitia prezinta Melt, o colectie unica compusa din mobilier din sticla turnata si din accesorii pentru masa. Melt a fost deja prezentata ca si colectie, dar pentru aceasta expozitie, cele doua branduri au lansat o lustra din sticla turnata, pentru a finaliza colectia. Piesele emana simplicitatea ghetii si arata spectacular in spatiul intunecat in care a avut loc expozitia, unde au fost expuse cu grija pe o scena lunga, iluminata discret de jos.

In acest caz, materialul (sticla) a dictat procesul de design, in timp ce expertii de la nendo si Wonderglass au folosit o metoda unica de a crea colectia. Turnarea sticlei fierbinti peste cadre de otel si suspendarea acestora de bare de metal a permis sticlei sa cada si sa se aseze in forma ei,folosind gravitatia. Acest proces a dus la obtinerea colectiei simple si extrem de frumoase, Melt.

Dupa vizitarea atelierelor Wonderglass, Oki Sato, fondatorul nendo a spus ca “a fost inspirat de expertii care isi coordonau miscarile in jurul materialului topit. Ideea principala este de a accepta modul in care functioneaza gravitatia si de a folosi greutatea sticlei in crearea propriului design. Intr-un fel, a face mai putin pentru a primi mai mult este cel mai complicat lucru de facut.”

Cu toate ca mobilierul din sticla nu este cel mai practic pentru un living, Melt este o lectie despre modul in care puteti permite materialelor sa vobeasca pentru sine.

Sursa: https://www.core77.com/posts/87600/nendo-and-Wonderglass-Bring-Icy-Glass-Furniture-to-Milan-Design-Week?utm_source=core77&utm_medium=from_title